Onze partners

Chateau Constantin - Lourmarin


Deze zeer charmante Château en zijn caves dateren uit de 17de eeuw.
Het landgoed herbergt nog steeds de sporen van een oude wijngaard die 500 jaar voor onze jaartelling is gesticht, en vervolgens van een circuit dat door de Romeinen is aangelegd om water uit de heuvels op te vangen en te herverdelen. Het gerucht gaat dat de naam Constantin verband houdt met de gelijknamige Romeinse keizer, die stierf in 357 na Christus.

Château Constantin en zijn bijhorende wijngaarden werden in 2016 overgekocht door Anne Marie, Daniel en hun twee dochters Camille en Mathilde. Voormalige apothekers uit Marseille met een voorliefde voor kwaliteitswijnen. Zij slagen er reeds 4 jaar in, de unieke smaak en kwaliteit in hun wijn naar een hoger niveau te tillen!

Gedreven door passie en liefde voor de wijn begonnen zij ook te experimenteren met het laten rusten van de wijn in Teracota-vaten. Dit geeft een extra unieke toets aan hun wijn!

 

Zij behaalden met hun Château Constantin Rosé Cuvée Tradition 2019 reeds de Medaille d'Or op de Concours des Vins Orange!

 

Het is dan ook met veel trots dat wij deze heerlijk frisse rosé in ons assortiment verwelkomen!

Domaine Tourbillon

Une histoire de famille

 

De geschiedenis van het landgoed begint in het midden van de 20e eeuw bij de grootouders van de huidige wijnproducent Benjamin Tourbillon, wijnboeren in Gigondas.

 

Onder de bruisende zon van Montmirail, op de uitzonderlijke plaats en terroir, met zulke opmerkelijke eigenschappen, werken zowel het land als de wijnranken in harmonie samen met de natuur, om zo karaktervolle wijnen te produceren.

 

Een generatie later besloot Benjamin Tourbillon de fakkel over te nemen.

 

Een traditionele wijnbouwer, gepassioneerd door wijn, met respect voor het erfgoed van zijn ouderen die in hun voetstappen wil treden. Hij wil hun voorbeeld volgen en is vastbesloten om de traditie voort te zetten met zijn gevoeligheid en zijn passie.

 

De wervelwind van het leven brengt hem de dynamiek om de wijngaard tot bloei te laten komen. Daarom heeft hij de kelder vergroot door moderniteit en tradities te associëren.

 

Geleid door de knowhow van zijn grootouders, besloot Benjamin Tourbillon zijn wijnen persoonlijk te vinifiëren door gestructureerde en uitgebalanceerde producten voort te brengen uit zijn verschillende terroires.

Domaine La Millière

De oorsprong van dit charmante domein dateert nog van de romeinse tijd.

Sinds enkele jaren houdt Domaine La Millière zich enkel en alleen bezig met biologische wijnteelt. Zij zijn dan ook een bio gecertificeerde wijnproducent en passen een biodynamische benadering toe op zowel hun terroirs als bij de vinificatie van hun wijn.


Het handmatig oogsten en onderhouden van hun wijngaarden is bij hen een grote prioriteit!


Door het planten van verschillende fruitbomen in combinatie met het plaatsen van bijenkorven op en langs

de wijngaarden, creëren zijn een unieke fruitige toest aan

hun tongstrelende Châteauneuf Du Pape.

We kunnen dan ook spreken over de topper uit ons aanbod!